FINAL DE SEZON, MAGIC, PENTRU ATLETA MARINA BABOI

0
395

Stadionul ,, Nicolae Dobrin ” din Pitești a fost gazda finalei Campionatului național de atletism seniori și tineret , competiție ce a adus la start 382 de sportivi de la 99 de cluburi din țară . Doi sportivi au reprezentat Buzăul la aceste întreceri ; fondistul Herman Peter la 10000 de metri și sprintera Marina Baboi în probele de 100 si 200m , ambii reprezentând SCM GLORIA BUZAU .
Marina Baboi , care venea la această ultimă întrecere după un sezon interminabil în care a alergat nu mai puțin de 21 de curse de sprint la cel mai înalt nivel, din care nu mai puțin de 14 finale , a făcut o demonstrație de forță și caracter câștigând 4 titluri de campioană națională , două la tineret și două la senioare , învingând în cursele de 100 si 200m ! La 100m plat Marina a învins-o pe Florentina Iusco – Cetate Deva , multiplă campioană națională , într-o finală cu adevaărat superbă, în care cele două au sprintat umăr la umăr întreaga probă , Marina dovedindu-se totuși mai puternică pe finalul cursei. În proba de 200m , sprintera din Buzău și-a învins fără drept de apel fostele colege de la STEAUA , Bianca Razor, și Ioana Gheorghe. Marina Baboi, eleva profesoarei Doina Voinea încheie suberb cel mai bun sezon din cariera sa cu 10 titluri de campioană națională , 3 titluri de campioană balcanică și o medalie de argint, plus o semifinală mondială , aducând în vitrina clubului SCM GLORIA BUZĂU, 8 medalii naționale de aur reprezentând tot atâtea titluri de campioană națională la trei categorii de vârstă diferite și 4 medalii internaționale , 3 de aur și tot atâtea titluri de campioană balcanică U20, plus o medalie de argint cu ștafeta de 4x100m a României ,.
Marina Baboi este acum oficial, lidera absolută a sprintului feminin românesc fiind lideră în toate clasamentele probelor de sprint 60m , 100m si 200m , asezând Buzăul în fruntea clasamentelor naționale și balcanice ale alergătoarelor de viteză !
Herman Peter , fondistul buzoian care a alergat în proba de 10000m , a venit pe locul 3, la categoria tineret obținând o binemeritată și muncită medalie de bronz , completând astfel bilanțul impresionant al atleților de la SCM GLORIA !

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ