Florina Stoian, destituită. Ministrul Liviu Pop – plângere penală

0
164

Pentru Florina Stoian, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Buzău, sfârsitul de săptămână a fost unul nefast. Vineri seară, la secretariatul institutiei a ajuns un fax prin care seful învățământului buzoian era informat că a fost revocat din functia de conducere alături de alti 12 inspectori din tară prin ordin de ministru. Decizia ministrului Liviu Pop este bazată pe faptul ce cei 13 nu au îndeplinit cerintele manageriale motiv pentru care au fost demisi. Florina Stoian a declarat astăzi că va contesta decizia cu atât mai mult cu cât functia de inspector general a castigat-o prin concurs.

13 inspectori generali școlari din țară au fost demiși vineri noapte de ministrul Educației Liviu Pop. Printre ei s-a numărat și șefa învățămîntului buzoian, Florina Stoian, care a aflat vestea pe parcursul weekendului din presă fără a fi informată în prealabil săptămîna trecută de Ministerul Educației.

Motivul care a stat la baza deciziei ministrului Liviu Pop ar fi că cei 13 șefi de inspectorate nu au îndeplinit toate atribuțiile trasate în contractele de management.

Prin urmare ordinul va fi atacat iar semnatarul, ministrul Liviu Pop, se va alege cu plîngere penală, a subliniat Florina Stoian.

Conform ordinului, Florina Stoian ar trebui să plece de pe funcție începînd cu data de 4 septembrie. Decizia ministrului Pop este suprinzătoare dat fiind că șeful IȘJ Buzău ocupă funcția prin concurs pentru o perioadă de 4 ani. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ