FOCARE DE CORONAVIRUS ÎN SPITALE ŞI ŞCOLI

0
36

În județul Buzău sunt active, în prezent, 12 focare de infecţie cu Covid 19. Cele mai multe cazuri se înregistrează la secţia Ojasca a Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca. Focare au fost declarate şi în alte unităţi sanitare, şcoli şi la Garda de Mediu.
Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, la nivelul județului Buzău, sunt active 12 focare de infecție cu SARS-CoV-2. La Secția Neurologie a Spitalului Județean de Urgență, 26 persoane au fost confirmate pozitiv. La Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca- Secția Psihiatrie cronici Ojasca sunt 95 persoane confirmate pozitiv, dar focare sunt şi în alte secţii ale aceluiaşi spital. Şi la Spitalul de Boli Cronice Smeeni sunt 6 persoane confirmate pozitiv.
Focare de Covid 19 sunt declarate şi în unităţi de învăţământ. Astfel, la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” şi la Școala gimnazială nr. 1 Râmnicu Sărat sunt câte 3 cazuri confirmate, iar la Liceul cu Program Sportiv, 4 persoane au fost testate pozitiv. La aceste trei instituţii de învăţământ s-a decis trecerea în scenariul roşu, odată cu instituirea unor măsuri specifice.
“Izolarea persoanelor confirmate Covid-19; identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate și carantinarea acestora; aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție cu firmă specializată; intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2; unitatea de învățământ trece în scenariul roșu”, a transmis Prefectura.
Focar de infecţie cu Covid 19 a fost declarat şi la Garda de Mediu- Comisariatul Județean Buzău, unde 3 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ