FOSTUL SUBPREFECT VASILE ALECU, AUDIAT! În dosarul ”Mită la ministrul de Interne”

0
440

Audierile în ”Dosarul Mită la ministrul de Interne” au continuat. În fața instanței au fost aduse trei menajere ale fostului ministru de Interne Cristian David. Acestea au spus, la instanța supremă, unde au fost audiate ca martori, că ele au fost angajate fie de soția ministrului, fie trimise de șefi să facă menaj la locuința acestuia, dar că nu l-au văzut pe fostul șef de cabinet al ministrului atunci când a predat servieta cu bani pentru Cristian David.
Ultimul martor audiat a fost buzoianul Alecu Vasile, în prezent inspector guvernamental la Secretariatul General al Guvernului și fost subprefect de Buzău în 2009. În fața judecătorilor, Vasile Alecu a declarat:
“Cristinel Bîgiu nu mi-a solicitat să atribui o suprafaţă de teren, nu a făcut intervenţii la mine pentru retrocedare. El făcea parte din Comisie alturi de mine, de secretar şi de alte 10 persoane, iar deciziile se luau cu votul majorităţii. Nici ministrul Crisitan David nu a făcut intervenţii la mine”.
Următorul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru 12 septembrie.
La termenul anterior al procesului, fostul şef de cabinet al lui Cristian David, Roger Valeriu Niţescu, denunţătorul fostului ministru, a susţinut în faţa judecătorilor de la instanţa supremă că a dus la casa demnitarului o geantă sport în care se aflau 500.000 de euro şi i-a lăsat menajerei deoarece ministrul era la baie şi nu putea fi deranjat. Procurorii DNA i-au trimis în judecată, pe 16 iulie 2015, pe Gheorghe Doloiu, acuzat de spălare de bani, pe Cristian David, acuzat de luare de mită, pe Valeriu Niţescu, acuzat de trafic de influenţă şi spălarea banilor şi pe Cristinel Bîgiu, prefect al judeţului Buzău, la data comiterii faptei, acuzat de spălare de bani.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ