Frigul întârzie campania agricolă de primăvară

0
27

Temperaturile nu permit încă dsfășurarea lucrărilor agricole specifice
Temperaturile din ultima perioadă dau peste cap toate planurile agricultorilor. Specialiștii vorbesc despre o întârziere a campaniei agricole de primăvară. Vestea bună ar fi că fluctuațiile valorilor termice nu sunt atât de mari încât să afecteze culturile mari deja înființate.
În luna februarie, temperaturile au ajuns până la 15 grade Celsius, fapt ceea ce pe unii dintre agricultori i-a determinat să demareze campania de primăvară. Valorile termice înregistrate în ultimele zile, specifice lunilor de iarnă opresc însă pe moment lucrările, anunță reprezentanții Direcției Agricole Buzău.
Vestea bună ar fi că fluctuațiile de temperatură nu sunt atât de mari încât să afecteze marile culturi înființate deja de agricultori, totuși specialiștii nu exclud anumite pierderi.
Mai mult decât atât, ninsorile din prima parte a lunii martie au adus un aport de apă nesperat solului, au precizat specialiști din agricultură, în condițiile în care lipsa precipitațiilor a determinat ca în România să fie înregistrată prima iarnă cu secetă.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ