ÎN GARDĂ PENTRU ÎNZĂPEZIRI

0
55

Autoritățile se pregătesc pentru sezonul rece. Județul nostru este cunoscut pentru problemele cu care se confruntă pe timpul iernii, așa că prefectul Carmen Ichim își dorește ca anul acesta să fie o excepție. Așa că a convocat de urgență Comitetul pentru Situații de Urgență, unde a vrut să afle cât de pregătite sunt instituțiile responsabile să facă față primului val de ninsori.

Așa cum ne-am obișnuit, pe hârtie și la nivel declararativ, toți sunt pregătiți să intervină, numai că în realitate lucrurile nu stau deloc roz. Probleme importante apar pe timpul iernii pe drumurile naționale, în special pe DN2, extrem de tranzitat și de fiecare dată zeci de oameni au rămas înzăpeziți sau autoritățile iau decizia să îl închidă chiar dacă problemele nu sunt extrem de grave. Responsabili sunt lucrătorii de la Drumuri Naționale. În ședința de astăzi, șeful instituției se declară pregătit pentru noul sezon rece, însă datele funrizate îl cam contrazic.

De mare ajutor pentru a preveni înzăpezirile pe drumurile naționale ar fi parazăpezile. Însă și la acest capitol, abia se poate acoperi jumătate din nevoia județului Buzău.

La nivelul Consiliului Județean, instituția care răspunde de deszăpezirea drumurilor județene, sunt acoperite toate tronsoanele, iar în curând responsabilii din CJ vor trece la verificarea firmelor care și-au adjudecat licitația pentru deszăpezire.

În ședința de astăzi, prefectul Carmen Ichim și-a notat informațiile venite de la șefii de instituții, însă vrea să vadă cu propriii ochi că există și în realitate utilajele și materialele antiderapante de care aceștia vorbesc.

Pe de altă parte, prefectul Carmen Ichim le-a transmis șefilor de instituții că își dorește să fie mai implicați atunci când vine vorba de salvarea de vieți omenești și să nu se mai folosească de scuza că nu intră în aria lor de competență. Șefa de la Casa Albă chiar este decisă să ia măsuri față de cei care nu se vor implica.

Din avertizările venite până acum din partea meterologilor, iarna aceasta se anunță a fi una comparabilă cu cea din 2012, cu căderi masive de zăpadă.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ