General de brigadă Gheorghiță Vlad – noul comandant al Diviziei 2

0
974

Momente emotionante pentru militarii Diviziei 2 Infanterie Getica Buzău. În această dimineată generalul de brigadă, Gheorghită Vlad, a preluat comanda unitătii de la generalul de brigadă Gheorghe Visan, trecut în rezervă printr-un decret prezidential.

La ceremonia predare – primire care a avut loc în această dimineată au participat, pe lângă cadre militare si autorităti publice locale. Noul comandant al Diviziei 2, generalul Gheorghită Vlad si-a început cariera militară în functia de comandant al plutonului Tancuri la Regimentul 22 Bucuresti, este decorat cu Ordinul “Virtutea militară” si a participat ca ofiter de stat major în cadrul Comandamentului Multinational al Fortei Irak.

În această dimineață la sediul comandamentului Diviziei 2 Getica a avut loc ceremonia militară prilejuită de predarea – primirea comenzii marii unități. Generalul de brigadă Gheorghiță Vlad a preluat comanda diviziei de la generalul de brigadă Gheorghe Vișan, trecut în rezervă. La activitate au participat reprezentanți ai Statului Major General precum și comandați de unități și autorități publice locale.

Gheorghe Vișan are în spate o carieră militară de 37 de ani iar ultimele 81 de zile le-a petrecut la Divizia 2 Getica. Pentru lunga sa carieră, în semn de respect și onoare generalul Gheorghe Vișan a primit o armă cu însemn gravat cu titlu de recompense militară.

Generalul de brigadă Gheorghiță Vlad este noul comandant al Diviziei 2 Infanterie Getica. Și-a început cariera militară în funcția de comandant de pluton la Regimentul 22 tancuri București. Ulterior a fost numit șef al Operațiunilor la Batalionul 22 Tancuri. În anul 2017 a participat ca ofițer de start major în cadrul Comandamentului Multinațional al Forței în Irak. După ceremonialul militar de predare – primire, generalul Gheorghiță Vlad a preluat comanda unității.

Gheorghiță Vlad este decorat cu Ordinul “Virtutea Militară” în grad de Cavaler, Emblema de Merit clasa a IIIa “În serviciul Armatei României”, Emblema de Merit clasa I “În Serviciul Păcii” și cu emblemele de onoare a Forțelor Terestre și Armatei Române. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ