Grădiniță pentru copiii refugiați

0
11

Raze de bucurie pentru familiile fugite din calea războiului
Bucurie pe chipurile a zeci de copii refugiați din Ucraina. Ideea unor educatoare voluntare a prins contur, așa că într-o pensiune din Buzău, acolo unde sunt găzduiți refugiați din țara vecină, a fost amenajată o grădiniță.
În centrul în care sunt primiți refugiații a fost organizată, în doar cîteva zile, o grădiniță în adevăratul sens al cuvîntului. Aici au fost aduse materiale didactice, mobilier și jucării din mai multe unități de învățămînt din oraș, dar și din donații. În fiecare zi două educatoare voluntare se ocupă de micii refugiați.
Copii care iau parte la activități uită, măcar pentru cîteva ore, de războiul care are loc la ei acasă. Au reușit să zîmbească poate pentru prima oară în ultimele zile.
O femeie a fugit din Odesa împreună cu cei 4 nepoți și a venit în Buzău. Acum e mulțumită că nepoțeii ei pot să trăiască măcar pentru cîteva ore o copilărie fericită.
Vika are doi copii și vine din Nikolaiev. De cînd a ajuns în centru și-a oferit ajutorul și a participat alături de educatoare la toate activitățile.
În centrul din Buzău sunt în jur de 20 de copii de diferite vîrste, care s-au împrietenit foarte repede. Pentru ei sala de activități este deschisă tot timpul.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ