GRAVIDĂ, DECEDATĂ LA MATERNITATEA BUZĂU

0
67

Este anchetă la Maternitatea Buzău, după ce o tânără de 34 de ani, care urma să nască cel de-al 4-lea copil, a decedat Pacienta, din Râmnicu Sărat, a suferit un stop cardio-respirator la aproximativ două ore după internare, în timp ce se afla la toaletă.
Femeia însărcinată, care se pregătea să nască a ajuns duminică la Maternitatea din Buzău, unde a fost preluată de medicul de gardă care a decis declanşarea travaliului. La un moment dat, gravida a mers la grupul sanitar, unde a leşinat şi intrat în stop cardio respirator. Manevrele de resuscitare care au durat, potrivit reprezentanţilor spitalului, în jur de două ore nu au salvat-o pe femeie şi nici pe pruncul său, medicii constatând decesul intra-uterin al fătului.
Rezultatul necropsiei nu a fost concludent, motiv pentru care, s-au recoltat probe biologice care au fost trimise la Institutul Mina Minovici din Capitală. Suspiciunea medicilor de la Maternitatea Buzău este de embolie amnioticaă, însă un diagnostic cert este aşteptat odată cu primirea rezultatelor de la Bucureşti.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ