Green Group a investit în sănătatea orașului Nehoiu

0
9

Instalație medicală de 23.000 euro donată Spitalului Orășenesc Nehoiu
Grupul integrat de reciclare Green Group, prezent în Buzău din anul 2002 a donat Spitalului Orășenesc Nehoiu o instalație de stocare și distribuție a oxigenului medicinal, în valoare de 23.000 de euro, ce va deservi secția de terapie intensivă, precum și alte două săli de operație din cadrul unității medicale. Oxigenul medicinal este vital în tratarea pacienților în stare critică, cât și a diverselor afecțiuni respiratorii.
Instalația de stocare și distribuție a oxigenului medicinal este extrem de necesară și în condițiile în care Spitalul Orășenesc Nehoiu funcționează ca spital de suport pentru pacienții infectați cu virusul SARS-COV-2 ce au nevoie de îngrijiri medicale. Green Group a achiziționat echipamentul de la Linde Gaz România, unul dintre cei mai importanți furnizori de gaze industriale și medicinale din România. . Noua instalație va crește capacitatea de alimentare simultană cu oxigen de la două până la paisprezece paturi separate, însemnând că spitalul va putea asigura îngrijiri corespunzătoare unui număr mai mare de pacienți care au nevoie de suport ventilator sau de oxigenoterapie.
Instalația era mai mult decât necesară în situația în care unitatea spitalicească nu a putut să se bucure în ultima perioadă de investiții majore care să îmbunătățească atât calitatea actului medical cât și serviciile oferite pentru pacienți.
“Grija pentru Sănătate” este o platformă de donații creată de Green Group, ce are ca scop identificarea nevoilor de sănătate ale comunității locale și susținerea acestora. Investiția de la Spitalul Nehoiu este deosebit de importantă atât pentru comunitatea locală cât și pentru pacienții care locuiesc în comunele învecinate orașului.
În cadrul proiectului “Grija pentru Sănătate”, Green Group a anunțat săptămâna trecută o donație semnificativă de 100.000 de euro, direcționată către crearea unui Centru de Evaluare și Tratament Covid-19 din incinta Spitalului de Boli Cronice Smeeni și modernizarea spitalului, precum și către instalarea a patru centre moderne de vaccinare în județul Buzău.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ