Hub pentru refugiați la Poiana Pinului

0
40

Situația în dinamică
Prefectura Buzău a anunțat că își propune să organizeze un centru pentru refugiații ucrainieni la Tabăra Poiana Pinului. Hub-ul umanitar ar acoperi necesarul de locuri în situația în care Buzăul ar urma să primească un nou val de familii fugite din calea războiului.
Peste 300 de ucrainieni au ajuns în această săptămână în municipiul Buzău, o parte dintre ei au plecat spre Budapesta dar situația este în dinamică.
Primul val de refugiați determină autoritățile locale să pună la punct un plan pe termen îndelungat. Astfel, Prefectura a anunțat că în scurt timp la Tabăra Poiana Pinului ar putea fi organizat un centru pentru cazarea refugiaților.
Alți 43 de cetățeni care au venit la Buzău din Ucraina în data de 8 martie au plecat în noaptea de joi spre vineri din centrele de cazare amenajate pe raza județului, fiind transportate în Gara Brașov, în urma demersurilor realizate de Instituția Prefectului. De aici, cetățenii s-au îmbarcat în trenul internațional Brașov-Budapesta, continuându-și călătoria spre destinații din vestul Europei. În acest moment, în centrele de cazare din Buzău mai sunt, conform raportărilor realizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, 124 de cetățeni străini.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ