Iarna i-a luat prin surprindere din nou

0
1061

Utilaje de deszăpezire defecte în plin viscol de zăpadă
După aproape două luni în care drumarii au avut tot timpul la dispoziție să își pună la punct utilajele pentru a interveni în cazul unor ninsori, la primul episod de iarnă au apărut și problemele. Prefectul județului Buzău Daniel Țiclea s-a deplasat într-o vizită de lucru la Pogoanele unde a constatat că prestatorul de servicii din zona respectivă este depășit de situație și are utilaje defecte în bază. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a declarat la rândul său că o parte dintre firmele de deszăpezire au fost luate prin surprindere de ninsoare.
Firmele care în ciuda avertismentelor nu au reușit să intervină pe drumurile județene din pricina faptului că nu s-au pregătit din timp vor fi sancționate.
O situație deosebita a existat și la Glodeanu Siliștea. Din cauza inacțiunii drumarilor din zona de competență 20 de autovehicule au rămas blocate între Hanul Ovidiu și Casota. Situația nu a generat datorita intervenției primarului de la Glodeanu Siliștea, care a dispus interventia cu utilajul din dotarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Totodată, edilul a solicitat închiderea sectorului de drum județean pe timpul nopții, întrucât prestatorul nu-și poate onora obligațiile, a anunțat prefectul judetului. Firma respectivă a încheiat în luna noiembrie 2022 un contract de servicii cu Consiliul Județean Buzău pe 4 ani în valoare de 8.2 milioane de lei pentru zona de sud a județului. Potrivit prevederilor din contract, sumele de bani sunt virate de către Consiliu în contul societății etapizat, în baza unui deviz de lucrări încheiat la sfârșitul fiecărei intervenții.

Florin Zafius
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ