IMPOZITE ȘI TAXE LOCALE, MAJORATE DIN 2018

0
822

Impozitele şi taxele locale pentru anul 2018 vor fi majorate cu 10%.  Asta prevede un proiect de hotărâre ce va fi supus spre aprobare în ședința Consiliului Local Municipal din luna decembrie a acestui an. Totuși, se menține bonificația de 10%, pentru persoanele fizice și de 5 %  la persoanele juridice dacă plătesc aceste dări, până la data de 31 martie, inclusiv, a anului fiscal 2018.

Primăria Buzău supune dezbaterii publice o serie de proiecte de hotărâre ce ar urma să fie adoptate în ședința CLM din luna decembrie 2017. Printre acestea se află proiectul de hotărâre privind stabilirea, la nivelul municipiului Buzău, a impozitelor şi taxelor locale pentru anul fiscal 2018. Potrivit edilului șef, această majorare a dărilor locale este necesară pentru a se reuși strângerea banilor în vistieria Primăriei Buzău.

Șeful de la Palatul Comunal spune că majorarea taxelor și impozitelor locale este necesară în condițiile în care acestea nu au mai crescut de foarte mulți ani. Pe de altă parte, odată ce banii se vor strânge din colectarea acestor plăți, administrația locală îi va putea folosi în a schimba complet, dar sigur, aspectul orașului.

Constantin Toma a adăugat că această creștere este relativ mică însă, având în vedere că sumele strânse vor fi folosite pentru bunăstarea catățenilor orașului, atunci buzoienii vor observa că majorarea dărilor a fost justificată.

Până la acest moment, nivelul de încasare a taxelor și impozitelor locale este cu multe peste cel înregistrat în alți ani. Spre exemplu, la persoane juridice încasările depășesc 100%, iar la cetățeni, procentul va ajunge până spre sfârșitul anului, la peste 90%. Asta în condițiile în care, în alți ani, nivelul de încasare nu atingea pragul de 30%.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ