În luptă cu handicapul și mentalitățile învechite

0
7

Tinerii cu handicap grav își găsesc cu dificultate un loc de muncă
Tinerii cu diferite grade de handicap își găsesc cu dificultate un loc de muncă. Practic cu cât handicapul este mai grav cu atât mai mult angajatorii resping orice colaborare cu astfel de persoane. Este o realitate pe care chiar unii dintre manageri o recunosc.
Reprezentanții Centrului Școlar de Educație Incluzivă Buzău trag un semnal de alarmă vizavi de situația în care se află tinerii cu handicap. Își găsesc cu dificultate un loc de muncă. Membrii uneia dintre asociațiile de profil dezvăluie că gradul de integrare pe piața muncii scade proporțional cu cel al handicapului, o situație pe cât de dură, pe atât de reală.
Unul dintre antreprenorii buzoieni, care de-a lungul vremii a angajat persoane cu handicap recunoaște că există încă o multitudine de oameni de afaceri reticenți în a da o mână de ajutor celor cu nevoi speciale.
Și cum nu era de ajuns, pandemia și măsurile de restricție au limitat posibilitățile elevilor cu handicap de a-și insuși anumite capacități, o dată cu suspendarea cursurilor sau trecerea lor în mediul online.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ