Încă 4 familii de ucrainieni așteptate la Buzău

0
15

Buzoienii au răspuns apelului umanitar
Administrația locală a anunțat că în următoarele zile alte patru familii de ucrainieni care au fugit din calea războiului urmează să ajungă în orașul Buzău. Cel mai probabil vor fi cazate la Liceul cu Program Sportiv unde se mai află la acest moment 10 persoane.
O mobilizare fără precedent din partea buzoienilor. În doar câteva zile, la Centrul Cultural “Alexandru Marghiloman” Buzău au fost strânse zeci de cutii cu alimente, haine și produse igienico-sanitare pentru a fi dăruite ucrainienilor refugiați.
Reprezentanții Primăriei Buzău au precizat că deja o parte dintre ajutoare au fost distribuite în zonele din țară unde se află un număr mare de ucrainieni care au fugit din calea războiului.
Numărul de refugiați crește cu fiecare zi în care pacea din Ucraina a fost înlocuită de un război crunt și despre care nimeni nu știe când se va încheia.
Cel mai probabil, familiile care vor ajunge în Buzău vor fi cazate tot la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Buzău. Totodată, adminsitrația locală alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență caută noi adăposturi în situația în care numărul refugiaților va crește.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ