ÎNCĂ UN MEDIC ONCOLOG

0
1375

La Secția de Oncologie a Spitalului Județean își desfășura activitatea, în urmă cu trei ani, un singur medic specialist. Nici facilitățile acordate și nici primele oferite nu erau atractive pentru doctori, iar numărul pacienților creștea îngrijorător de la o lună la alta. Conducerea Spitalului Județean a făcut demersuri, iar în prezent pe Secția de Oncologie lucrează doi medici, iar cel de-al treilea este așteptat la începutul anului viitor, la Buzău.
La Secţia Oncologie, de pe strada Libertăţii, îşi desfăşurau activitatea, în anul 2015, doi medici, însă unul dintre ei a renunţat să mai muncească cu normă întreagă în spitalul de stat. La un moment dat, conducerea Spitalului se gândea chiar că va fi nevoie să închidă această secție din lipsă de medici, mai ales că munca doctorilor devenise extrem de grea, în condițiile în care numărul bolnavilor continua să crească. De atunci s-au tot făcut eforturi și s-au căutat soluții astfel încât pacienții să fie îngrijiți.
Pentru că la concursuri nu se prezenta niciun medic oncolog, conducerea Spitalului Județean a vorbit direct la spitalele din București și așa a ajuns la Buzău un medic oncolog rezident. După un an de activitate aici, doctorița a decis să rămână în continuare la Spitalul Județean de Urgență. În plus, de anul viitor, mai este așteptat la Buzău încă un oncolog.
În continuare, Oncologia rămâne una dintre cele mai aglomerate secții ale Spitalului Județean de Urgență Buzău, iar numărul pacienților crește îngrijorător de la o lună la alta.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ