ÎNCĂ UN PAS SPRE REABILITAREA BLOCURILOR

0
37

În această primavera ar putea începe reabilitarea termică a mai multor blocuri din municipiu, cu fonduri europene, cu bani de la bugetul local, dar şi cu o contribuție a cetăţenilor. Aleșii locali s-au întrunit joi, după-amiază într-o ședință de îndată a Consiliului Local Municipal, în cadrul căreia a fost supus spre aprobare singurul proiect aflat pe ordinea de zi. Actul normativ se referă la aprobarea avizarea unor lucrări de intervenții vizând ,,Reabilitarea energetică a blocurilor de locuințe din municipiul Buzău”. Pe scurt, 7 blocuri din oraș vor intra într-un amplu proces de reabilitare energetică.  Este vorba despre 4 blocuri de pe strada Unirii, 2 de pe strada Bistriței și un bloc de pe Aleea Industriei.

Prin Programul Operațional Regional 2014-2020, pot fi finanțate o serie de lucrări la blocurile construite între anii 1950 -1990, lucrări care să conducă la reducerea consumurilor de energie pentru încălzirea apartamentelor, în condițiile asigurării și menținerii climatului termic interior, precum și ameliorarea aspectului urbanistic al orașului. Finanțarea lucrărilor se va face, 60 la sută din fonduri europene, bugetul de stat precum și cofinanțare din bugetul local și de la asociațiile de proprietari (procentul fiind de 40 la sută). Durata execuției este de 12 luni.

Programul presupune reabilitarea termică a anvelopei clădirii, a acoperișului, a subsolurilor, a conductelor și înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare existente cu unele performante de tip termopan, dublu-vitraj. Scopul programul de eficiență energetică este cel de a reduce consumul de energie termică în blocurile de locuințe la mai puțin de 90 kWh/m2.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ