INCENDIATORII DE TERENURI RĂMÂN FĂRĂ SUBVENȚII

0
41

Inspectorii Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură efectuează, în această perioadă, controlul preliminar al cererilor unice de plată la fața locului în vederea verificării suprafețelor agricole declarate de fermieri pentru campania 2017. După ce au controlat administrativ declarațiile fermierilor, reprezentanții APIA se apropie cu pași repezi de finalul verificărilor care vor fi urmate efectiv de campania de plăți.

Față de anii precedenți, inspectorii APIA nu au depistat neconformități majore între datele declarate de fermieri și realitatea din teren. Totuși, în acest an, mai mulți buzoieni care au solicitat sprijin bănesc vor beneficia de un cuantum mai mic din subvenție sau deloc din cauza faptului că și-au incendiat voit terenurile, lucru ce contravine cu legislația în vigoare.

Doar în ultimele 30 de zile, în urma monitorizării şi gestionării situaţiilor de urgenţă, pe raza județului Buzău, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a înregistrat un număr de 50 arderi necontrolate, suprafaţa afectată de incendii fiind de aproximativ 48 ha.

(Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ