INCENDII DE PROPORŢII, PROVOCATE INTENŢIONAT

0
70

Pompierii au alergat de la o intervenţie la alta

În week-end, pompierii buzoieni au participat la zeci de misiuni, cele mai multe fiind incendiile la locuințe și vegetație uscată. Intervenţiile au necesitat eforturi sporite din partea salvatorilor, în unele cazuri deplasându-se la de la o intervenție la alta fără a se întoarce la bază.
Misiunile de stingere a incendiilor de vegetație uscată din acest weekend au însumat o suprafață de peste 73 de hectare. Una dintre cele mai ample intervenții ale pompierilor s-a desfășurat vineri, în localitatea Coca Antimirești, unde a fost nevoie de forţe suplimentare.
“Ajunși la fața locului aceștia au constatat că incendiul se manifesta violent și se propaga cu repeziciune din cauza vântului puternic, drept pentru care intervenția a fost suplimentată cu forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat și din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău, în total participând la intervenție 3 autospeciale, 1 ATV, 12 subofițeri, 1 ofițer și personal din cadrul SVSU Vintilă Vodă.
După aproximativ 5 ore de luptă cu focul, salvatorii au lichidat incendiul ce a distrus în urma lui aproximativ 35 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș, și 200 de metri de cabluri electrice”, a precizat Biroul de presă al ISU Buzău.
La finalul intervenției, pompierii au stabilitcă cel mai probabil, focul a fost provocat de persoane iresponsabile.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ