Incendiile continuă, autoritățile solicită răgaz

0
9

Situația scăpată de sub control. 20 de incendii în 24 de ore
Situația a scăpat de sub control. După ce în weekend zeci de hectare de pădure de conifere au ars pe Dealul Istrița în urma unui incendiu de vegetație uscată, un alt incendiu a pătruns în litiera unei păduri de foioase din comuna Merei. În timp ce autoritățile solicită răgaz din partea oamenilor pentru a-i prinde pe cei vinovați, în tot acest timp incendiile de vegetație continuă să distrugă terenuri, păduri și biodiversitate.
Incendiile au scăpat de sub control în ciuda măsurilor pe care autoritățile le-au anunțat împotriva celor care dau foc terenurilor, pentru a scăpa de vegetația uscată. În weekend zeci de hectare de pădure de pin a fost cuprinse de flăcări pe Dealul Istrița, fiind nevoie de intervenția aeronavelor Ministerului Apărării Naționale pentru a stinge flăcările cu apă. Conducerea Prefecturii Buzău solicită răgaz pentru depistarea incendiatorilor și se arată nemulțumită de intervenția serviciilor voluntare.
În tot acest timp în care autoritățile amenință cu sancțiuni și dosare penale, incendiatorii continuă să facă prăpăd în județ. 20 de incendii au avut loc în mai puțin de 24 de ore.
Incendiile au fost deosebit de puternice, extinzându-se din pricina vântului pe zeci de hectare.
Cel mai mare incendiu de pădure care a avut loc în România în ultima perioadă s-a produs pe Dealul Istrița din județul Buzău, a anunțat Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Situații similare au mai fost înregistrate la Cislău, Merei și Beceni.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ