INCENDIU DE PROPORŢII LA MARGINEA ORAŞULUI

0
58

Un incendiu uriaş a izbucnit la un depozit de materiale reciclabile de la marginea Buzăului . Din cauza fumului gros, autoritățile au trimis mesajul RO-ALERT prin care cetăţenii au fost informaţi să ocolească zona şi să îşi ia măsuri de protecţie.
Un fum gros a acoperit o bună parte din oraş, iar buzoienii au primit mesaje RO ALERT prin care erau informaţi că un incendiu major a izbucnit la o societate din Zona Industrială, pe strada Pogonele. Incendiul s-a declanşat la un depozit de deşeuri electrocasnice şi s-a extins la o hală aflată în imediata apropiere. Autorităţile s-au mobilizat, iar la faţa locului au ajuns, în scurt timp numeroase echipaje de pompieri, inclusiv din judeţele învecinate. Zona a fost securizată de poliţişti şi jandami care au închis traficul şi nu au permis curioşilor să se apropie.
Platforma pe care erau depozitate carcase de frigidere, era utilizat de aceeaşi firmă de reciclare ce deţine şi spaţiul din zona Frasinu, unde, în vara anului trecut a avut lor un alt incendiu de proporţii asemănătoare.
La locul incendiului au venit şi reprezentanţii firmei care gestionează depozitul şi au oferit la rândul lor informaţii cu privire la materiale care au luat foc.
Persoanele care se aflau în incinta depozitului au fost evacuate imediat, astfel că niciun angajat al societăţii nu a avut de suferit, pagubele fiind doar materiale.
Fumul gros degajat în timpul incendiului adin Zona Industrială a ajuns până în centrul oraşului. Aerul a fost poluat pe o suprafaţă foarte mare, motiv pentru care la faţa locului s-au deplasat şi reprezentanţi ai autorităţilor de mediu.
La momentul intervenţiei autorităţile nu s-au putut pronunţa cu privire la cauzele care au provocat un incendiu de asemenea proporţii. Evenimentul urmează să fie cercetat de pompieri, poliţişti, dar şi de reprezentanţi ai Gărzii de Mediu.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ