INCENDIU SUB CAPOTĂ

0
36

Un automobil de lux a luat foc, în mers, pe strada Transilvaniei, în vecinătatea Fabricii de Bere. Șoferul a oprit imediat și a cerut ajutor celor aflaţi în preajmă. Cu extinctoare, dar și cu găleți cu apă aduse de oamenii care locuiesc în zonă, focul a fost ținut sub control, până la venirea pompierilor care l-au stins.  Martorii spun că, la scurt timp după ce mașina a luat foc, sub capotă, s-a auzit o bubuitură. Nimeni nu a fost rănit, iar primele informații conduc către ipoteza că un scurtcircuit electric a generat incendiul.

ZECI DE PERMISE REŢINUTE

Poliţiştii rutieri au aplicat 233 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 20 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate. Aparatele radar amplasate în special pe arterele cele mai aglomerate, au înregistrat 69 de autovehicule ce au încălcat regimul legal de viteză. Pe lângă punctele-amendă care le-au fost aplicate, împotriva a 10 şoferi, care şi-au condus maşinile cu viteze ce au depăşit cu mai mult de 50 km/h limitele legale maxime admise, a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării, pentru o perioadă de 90 de zile.

Cea mai mare viteză, 175 km/h, a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, în  afara localității  Racovițeni, la volanul autoturismului fiind depistat un bucureştean în vârstă de 54 de ani.

FUNCŢIONARII PREGĂTESC PROTESTE

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici consideră oportună declanșarea, în perioada imediat următoare, a unor acțiuni de protest, motivată de faptul că Legea privind salarizarea personalului din sistemul bugetar nu și-a atins obiectivele propuse. Sindicaliştii precizează, într-un comunicat de presă, că cei mai mulți dintre funcționarii publici precum și din cadrul personalului contractual din administrația publică nu au beneficiat de creșteri salariale, mai mult, au avut loc diminuări ca urmare a aplicării noilor reglementări salariale si fiscale. În această situație se află angajații instituțiilor din subordinea ministerelor, precum și angajații sistemului instituțional din Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Transporturilor, Direcțiile de Sănătate        Publică. Sindicatul Național al Funcționarilor Publici, pe lângă acțiunile în instanță și la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru recunoașterea și recuperarea unor drepturi salariale, este în plină campanie de strângere de semnături în vederea declanșării de acțiuni de protest.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ