Începe exodul forței de muncă

0
19

Salarii de până la 5000 de euro în străinătate
Ridicarea restricțiilor va conduce la un exod al forței de muncă. Sute de joburi sunt disponibile pentru buzoieni în țările Uniunii Europene iar salariile pot ajunge până la 5000 de euro pe lună. Față de alți ani a apărut o nevoie acută de muncitori calificați în industria grea.
În acest moment, potrivit platformei EURES, portalul locurilor de muncă în străinătate, sunt disponibile pentru buzoieni 660 de joburi. Țările nordice, Franța, Germania și Olanda oferă cele mai numeroase oferte pentru românii care vor să lucreze în străinătate.
Față de anii precedenți, specialiștii din domeniul resurselor umane arată că există o nevoie acută de specialiști în industria grea iar salariile sunt mai mult decât tentante pentru muncitorii calificați.
Ridicarea restricțiilor impuse pe timpul pandemiei va conduce la un exod al muncitorilor români în Europa. Pe lângă ofertele de muncă din domeniul industriei și agriculturii, vor exista un număr important de joburi disponibile în HORECA, o dată cu debutul sezonului cald.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ