ÎNCEPE MODERNIZAREA SPITALULUI BRĂTIANU

0
46

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a semnat, marți, contractul de lucrări pentru realizarea proiectului „Restaurarea, conservarea şi modernizarea fostului spital I.C. Brătianu”. În urma finalizării licitației, valoarea lucrărilor este de peste 2,8 milioane de euro, iar durata de execuție este de 31 luni. În primele 7 luni se va desfășura activitatea de proiectare, iar termenul pentru execuția lucrărilor este de 24 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
Proiectul este finanţat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – „Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”.
După semnarea contractului, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a declarat că atragerea fondurilor europene reprezintă în continuare o prioritate pentru județul Buzău, iar clădirea fostului spital I.C. Brătianu este un monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local. În urma reabilitării, această clădire emblematică pentru județ va deveni obiectiv turistic și va genera valoare adăugată comunității.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ