ÎNCEPE REABILITAREA COLEGIULUI “M. EMINESCU”

0
221

Consiliul Local Municipal a aprobat, în şedinţa de luna aceasta, cofinanaţarea lucrărilor de reabilitare integrală a clădirii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. Primarul Constantin Toma a declarat că, după o primă etapă ce constă în semnarea contractului cu Guvernul, vor putea începe lucrările a căror durată va fi de 24 de luni. Obiectivul este unul foarte important pentru municipiu, atât din punct de vedere al construcţiei, cât şi al faptului că este vorba despre o şcoală de prestigiu a Buzăului.

Primăria va coordona lucrările şi va suporta o parte din cheltuielile totale, care se vor ridica la 6 milioane de euro.

Conducerea Primăriei susţine că se va lucra şi în timpul anului şcolar, dar este luată în calcul şi posibilitatea mutării unor clase în alte şcoli din municipiu, şcoli care au un număr redus de elevi. Împreună cu Inspectoratul Şcolar se va analiza posibilitatea de a fi făcute unele comasări atât la nivelul unor şcoli generale, cât mai ales al liceelor tehnologice, unde multe clase au rămas goale.

Clădirea Colegiului “Mihai Eminescu”se află de câţiva ani într-o stare avansată de degradare fiind un real pericol atât pentru elevi, cât şi pentru cei care trec pelângă zidurile clădirii, din cauza bucăţilor de tencuială care se desprind. Colegiul este una dintre cele mai prestigioase unităţi de învăţământ din Buzău şi este inclus în clasa B a monumentelor istorice.

(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ