ÎNCERCARE DE BOICOTARE A SIMULĂRILOR

0
132

Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Buzău încearcă să boicoteze simularea examenelor de Evaluare Naţională, programată la începutul săptămânii viitoare. Sindicaliştii vor, în acest mod, să atragă atenţia asupra faptului că salariaţii din învăţământ sunt nemulţumiţi de modul cum sunt trataţi, făcând trimitere la legea salarizării care plasează cadrele didactice pe ultimele locuri în grilă.

Conducerea sindicatului admite totuşi că forma de protest ar putea eşua, dat fiind specificul acestor activităţi care presupun participarea unui număr mic de profesori.

De cealaltă parte, șefa Inspectoratului Şcolar, Florina Stoian susţine că a luat act de intenţia de boicotare şi că înţelege munca sindicală. Totodată, inspectorul general a adăugat că simulările se vor desfăşura conform programului stabilit.

Simularea examenelor de Evaluare Naţională trebuie să înceapă luni, 5 martie, pentru elevii de clasa a VIII-a. Copiii vor susţine întâi examenul scris la Limba şi literatura română, iar marţi vor sustine simularea la Matematică. În cazul în care boicotul sindicaliştilor va reuşi, examenele ar putea fi reprogramate.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ