ÎNGHEŢAREA ANULUI ŞCOLAR, RESPINSĂ DE SINDICALIŞTII DIN ÎNVĂŢĂMÂNT

0
360

Îngheţarea anului şcolar, ipoteză vehiculată tot mai des în această perioadă, este respinsă categoric de reprezentanţii cadrelor didactice din Buzău. Sindicaliştii din învăţământ folosesc drept argument poziţia oficială a Ministerului Educaţiei, dar şi reacţiile asociaţiilor de părinţi şi elevi, care se opun acestei variante.
În contextul stării urgenţă, când şcolile sunt închise, pe o perioadă ce nu poate fi precizată cu certitudine, sindcatele propun mai multe variante pentru evitarea repetării anului școlar. Soluţiile nu au fost însă discutate cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei.
Până când situaţia generată de pandemia de coronavirus, va permite luarea unei decizii în privinţa reluării cursurilor şcolare şi a programării examenelor pentru elevii din anii terminali, profesorii folosesc diferite aplicații educaționale pentru le preda copiilor, atât cât se poate material din programă. În acelaţi timp Ministerul Educației în parteneriat cu Televiziunea Română realizează cursuri pentru toate nivelurile de învățământ.

Iuliana Sârbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ