INSPECTOAREA ŞOVA, CONDAMNATĂ CU SUSPENDARE 

0
351

Lovitură dură dată vineri de magistrații Tribunalului Buzău, fostei şefe a Serviciului Salarizare din Inspectoratul Şcolar Judeţean, Liliana Şova. Aceasta a fost condamnată fără acord de recunoaștere a vinovăției, la 1 an şi 7 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru luare de mită în formă continuată şi termen de încercare de 2 ani precum și interzicerea de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii. Pe parcursul termenului de supraveghere, Liliana Șova va presta muncă în folosul comunităţii în cadrul SC Urbis Buzău sau SC RER Ecologic Service pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Magistraţii Tribunalului Buzău au condamnat-o pe fosta şefă a Serviciului Salarizare din Inspectoratul Şcolar Judeţean, Liliana Şova la 1 an şi 7 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi termen de încercare de 2 ani și  interzicerea de a desfăşura activitatea. Totodată, pe parcursul termenului de supraveghere, Liliana Șova va presta muncă în folosul comunităţii în cadrul SC Urbis Buzău sau SC RER Ecologic Service pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Liliana Șova, șef Serviciu din cadrul Inspectoratul Școlar Județean Buzău, a fost trimisă în judecată pe data de 23 august, după ce a fost acuzată, de procurorii anticorupție că a luat mită de la mai mulți candidați, pentru a le „aranja” ocuparea posturilor scoase la concurs de inspectorat. Ea mai este acuzată de săvârșirea mai multor infractiuni de luare de mită în formă continuată și pentru participație la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual și uz de fals. Iată soluția dată de magistrații Tribunalului Buzău:

,,Condamnă pe inculpata Şova Liliana la 1 an şi 4 luni închisoare şi la 1 an interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b, g C.pen. (de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv şef serviciu normare şi salarizare) pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. (…) condamnă inculpata la 7 luni închisoare pentru participaţie improprie la fals intelectual. (…) condamnă inculpata la o pedeapsă de 2 luni închisoare pentru uz de fals. (…). contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 an şi 4 luni închisoare, la care adaugă un spor de 3 luni închisoare, în total va executa 1 an şi 7 luni închisoare. (…) inculpata va executa şi pedeapsa de 1 an a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b şi g C.pen. (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 7 luni închisoare pe un termen de încercare de 2 ani, termen ce se va calcula de la data rămânerii definitive a hotărârii. (…) impune condamnatei să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune. (…)pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul SC Urbis Buzău sau SC RER Ecologic Service pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. (…) dispune confiscarea sumei de 400 lei de la inculpată şi care a fost indisponibilizată.”

Liliana Şova va fi obligată să plăteascîă 2.300 de lei reprezentând cheltuieli judiciare. Soluţia nu este  definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ