ÎNTÂLNIRE CU BUZOIENII DE PESTE HOTARE

0
96

Primarul Constantin Toma se va întâlni mâine cu buzoienii din diaspora. În urmă cu o lună, edilul a lansat o invitatie celor care lucrează peste hotare să revină acasă. Asa că, mâine, oameni care s-au născut, au crescut în Buzău, dar au plecat la muncă în străinătatesunt asteptati la Primărie. Edilul isi doreste sa discute cu acestiasi in urma experienetei acumulate peste hotare si prin viziunea lor occidentală, să aducă plus valoare comunitătii din Buzau.

Palatul Comunal va găzdui, mâine, ”Zilele Diasporei”, eveniment organizat pentru prima dată la Buzău și care are drept scop implicarea buzoienilorplecati la muncă peste hotare, mai aproape de comunitatea în care s-au născut. Ideea de a face această întâlnire i-a venit primarului Constantin Toma după transmisiunile live din timpul Drăgăicii, când mii de buzoieni plecați în străinătate vizionau spectacolele din cel mai vechi târg buzoian.

Întâlnirea dintre stranieri și autoritățile locale este programată mâine la ora 11.00 și deja mai multi buzoieni veniți în vacanță sau reveniți definitiv în țară și-au anunțat participarea. Schimbul de idei de mâine are rolul de a dezvolta comunitatea și de a-i apropia pe cei plecați in strainatate de locurile în care au copilărit.

Primarul Constantin Toma este de părere că municipiul Buzău are nevoie de oameni cu iniţiativă și dorește să-i aducă pe buzoienii din diaspora mai aproape de comunitatea natală. Aceștia pot avea un rol major în dezvoltarea locală și pot sprijini conectarea puternică a orașului la oportunitățile din alte țări.În plus, edilul este de părere că municipiul Buzău le oferă condiții pentru a-și dezvolta afaceri sau pentru a se angaja aici.

Evenimentul ”Zilele Diasporei” de la Buzău este programat mâine, de la ora 11, la sala Stan Săraru, din Primărie. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ