ÎNTÂLNIRE CU COMISARUL EUROPEAN

0
35

Vicepreședintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, Sorin Lazăr s-a întâlnit recent cu Comisarul European, Günther Oettinger. Întrevederea s-a dovedit a fi una extrem de interesantă în contextul în care, oficialul european și-a exprimat încrederea că România are resurse importante pentru a se dezvolta și a adera la Zona Euro.

Deputatul buzoian, Sorin Lazăr, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, a participat recent, alături de Günther Oettinger, Comisar European pentru Buget și Resurse Umane, la întâlnirea cu membrii Comisiilor de resort din Parlamentul României. Temele înscrise pe agenda întâlnirii au fost: viitorul cadru financiar al Uniunii Europene și Cartea albă a Comisiei privind viitorul Uniunii Europene.

Discuțiile au vizat simplificarea și gestionarea cât mai eficace a bugetului, precum și întărirea securității și apărării Uniunii Europene, astfel încât să facă față schimbărilor atât din domeniul resurselor financiare, cât și din domenii precum apărarea și securitatea. Comisarul european a reiterat faptul că are încredere în cifrele prezentate de Guvernul României cu privire la încadrarea în țintele de deficit prevăzute și în strategiile guvernamentale pe care noi, prin programul de guvernare ni l-am propus, în așa fel încât favorizând dezvoltarea economică să nu excedem acel deficit bugetar.

De asemenea, a punctat faptul că apreciază alocarea de către România a 2% din PIB pentru Apărare. O parte semnificativă din această sumă alocată ar trebui să revină în industria românească, prin parteneriate cu producătorii internaționali de echipamente militare. În cadrul întâlnirii, Günther Oettinger a îndrumat România să atragă mai multe fonduri pentru infrastructură, pentru cercetare – inovare și susține preaderarea României la Zona Euro.

Vorbind despre Produsul Intern Brut pe cap de locuitor, Comisarul European Günther Oettinger și-a exprimat speranța că în următorii ani, România se va dezvolta și va atrage și mai multe fonduri europene. Demnitarul buzoian este ferm convins că dacă întreaga clasă politică își va uni forțele în a realiza un lucru constructiv, atunci, exploatând potențialul real și mare pe care România îl are, se vor atinge aceste ținte într-un timp rezonabil.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ