ÎNTÂLNIRE CU STRANIERII

0
55

Autoritătile locale si-au dat astăzi întâlnire cu buzoienii care lucrează peste hotare. La evenimentul desfăsurat la Primărie au venit atât persoane care se află în vacantă la Buzău, cât si buzoieni care au muncit în străinătate si de ceva timp au revenit la locurile de bastină. La finalul întâlnirii, toti au tras o singură concluzie: că ar vrea să se întoarcă în orasul natal, însă e nevoie de schimbări majore.

Este pentru prima dată când, la Buzău, autoritățile locale organizează o întâlnire cu miile de buzoieni plecați în străinătate să își facă un trai mai bun. Criza ecnomică a ajuns și în statele din vestul Europei și o parte dintre stranieri au ales să revină la Buzău și să își facă o mică afacere sau să își găsească un loc de muncă. Dar până au ajuns să își reconstrcuiască o viață în orașul natal nu le-a fost ușor.

 

Pe lângă cei care deja s-au întors în locurile natale, mai există sute, poate chiar mii de buzoieni care și-ar dori să revină acasă. Însă se lovesc de teama că aici nu vor avea ce munci.

Pe lângă stranieri, la întâlnire au venit și tineri care aleg să plece la studii în alte orașe mari din țară și care ar vrea totuși să muncească la Buzău. Însă sunt nemulțumiți de infrastructură.

Autoritățile spun totuși că soluții există pentru cei care vor să revină acasă, mai ales că la nivelul municipiului Buzău rata șomajului nu depășește două procente și există diferite oportunități de afaceri.

La finalul întâlnirii, primarul Constantin Toma a decis să înființeze la nivelul Primăriei un birou care să se ocupe de buzoienii din diaspora.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Buzău, în colaborare cu RePatriot, un program care își propune să atragă românii cu spirit întreprinzător de pretutindeni pentru a investi în locurile natale. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ