ÎNTÂLNIRE EMOȚIONANTĂ

0
33

Cine nu are bătrâni, să-şi cumpere! Aşa sună vechiul proverb românesc, pe care, din păcate, îl auzim tot mai rar astăzi. Dar şi mai rar este aplicat. Majoritatea oamenilor nu îşi dau seama cât de mult au nevoie de bătrâni.

Dacă ei nu ar exista, ce s-ar întâmpla? Unde am mai merge atunci când dorim un sfat? Cine ne-ar mai încuraja în clipele grele? Fireşte că foarte puţini îşi pun aceste întrebări. Trăim într-o lume a agitaţiei, a evoluţiilor continue și a oamenilor plini de griji. Astăzi, aproximativ 70 de persoane, membri în Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice au avut parte de o zi specială, doar pentru ei.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice care se sărbătorește pe 1 octombrie bătrânii au fost primiți la sediul Consiliului Județean Buzău, de președintele instituției, Petre Emanoil Neagu. Moment a fost încărcat de emoție.

La întâlnire a mai participat alături de președintele Consiliului Județean și un reprezentant al IPJ Buzău care a adus în discuție și problemele cu care se confruntă bătrânii, mai ales atunci când vine vorba despre siguranța lor.

Prezent la întâlnire, preotul Mihail Milea a declarat că se simte legat de ceea ce reprezintă vârsta a treia.

La final, atât cei prezenți cât și alți 30 de bătrâni netransportabili au primit din partea președintelul Consiliului Județean pachete cu alimente de bază. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ