Întâlnire între Lucian Romașcanu și ambasadorul Japoniei

0
41

Relațiile culturale pe ordinea de zi a discuțiilor
Lucian Romașcanu, președintele interimar al PSD Buzău, a avut o întîlnire oficială cu ambasadorul Japoniei la București, Hiroshi UEDA. “A fost doar pretextul unei discuții plăcute dar și concrete despre trecutul, prezentul și viitorul relațiilor culturale dintre țările noastre”, a transmis ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.
Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a avut o întrevedere cu ambasadorul Țării Soarelui Răsare.
„A fost o zi densă, cu întâlniri și evenimente speciale. Menționez aici… întâlnirea cu Dl. Hiroshi UEDA, Ambasadorul Japoniei la București. 100 de ani de relații diplomatice România – Japonia a fost doar pretextul unei discuții plăcute dar și concrete despre trecutul, prezentul și viitorul relațiilor culturale dintre țările noastre” și < lansarea expoziției "Build Environment - an Alternative Guide to Japan", o expoziție cât toată Japonia, cu exemple de îmbinare fericită a activității omului cu natura. Am avut placerea reîntâlnirii cu Dl. Hiroshi UEDA, Ambasadorul Japoniei la București, cu Directorul Bibliotecii Naționale, Dl. Adrian Cioroianu, cu membri ai corpului diplomatic.>, a transmis președintele interimar al PSD Buzău Lucian Romașcanu.
Un alt eveniment deosebit de important la care a luat parte senatorul PSD Buzău a fost cel dedicat împlinirii a 65 de ani de la înființarea UNESCO.
“Evenimentul de sărbătorire a 65 de ani UNESCO, organizat la Parlament de Comisia Comuna UNESCO a celor două camere. Felicitări președintelui comisiei, deputat Mihai Weber! A fost o plăcere întâlnirea cu Simona Miculescu, Ambasadoarea Romaniei la UNESCO, cu alți distinși reprezentanți ai lumii culturale”, a precizat Lucian Romașcanu.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ