INTERVENȚII MAI RAPIDE

0
121

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a inaugurat un nou punct de lucru în județul Buzău. Se află în comuna Padina și va deservi zona de sud-est a judeţului, care cuprinde 7 comune, cu cele 16 sate aparţinătoare. La evenimentul de duminică a fost prezent și secretarul de Stat în MAI, Raed Arafat.
Structura de intervenţie de la Padina va deservi zona de sud-est a judeţului care circumscrie comunele Padina, Rușețu, Pogoanele, Scutelnici, Luciu, Largu și Brădeanu cu cele 16 sate aparţinătoare, cu o populaţie de aproape 26 de mii de locuitori. Punctul de lucru va fi deservit de 24 de pompieri şi paramedici şi va dispune de două autospeciale, dintre care una de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită, echipată şi cu accesorii specifice pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor medical, precum şi o ambulanţă S.M.U.R.D. Prin deschiderea acestui punct se va reduce timpul mediu de răspuns la situaţiile de urgenţă de la 45 de minute la 24 minute, distanţa medie de la 41 km la 23 km şi implicit, consumurile de carburant, crescând astfel nivelul de siguranţă şi protecţie a comunităţilor.
Proiectul a devenit realitate după ce autoritățile locale s-au implicat și au început să facă demersuri pentru înființarea punctului de intervenție al ISU. O parte din clădirea primăriei din Padina, chiar a devenit spațiu de cazare și de birouri pentru angajații ISU. Pentru că este o mare realizare pentru comuna Padina, primarul Ionel Chiriță a ținut să dedice deschiderea acestui punct de lucru, memoriei eroilor Primului Război Mondial și a eroilor pompieri, Centenarului Marii Unirii, în cadrul proiectului ,,România suntem noi”.
Punctul de intervenție de la Padina a fost realizat printr-un parteneriat public- privat, autospecialele fiind achiziționate printr-o sponsorizare oferită de un investitor străin din zona de sud-est a județului.
Astfel de puncte de intervenție ale ISU mai există la Pietroasele, Beceni și Nehoiu.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ