Întrecere între puterile aerospațiale ale lumii

0
31

Cercetarea, ingineria și sportul într-un singur loc
Campionatul Mondial de Rachetomodele aduce la linia de start, țări cu un istoric încărcat în domeniul aviației și cu concurenți care îmbină sportul cu ingineria aeronautică. Spre exemplu, România este reprezentată în competiția care se organizează la Buzău cu specialiști din cadrul Institutului de Cercetări Aerospațiale București.
Cei 400 de sportivi care i-au parte la Campionatul Mondial de Rachetomodele organizat la Spătaru, de către Primăria Municipiului Buzău, au început întrecerea. În primele două zile din competiția care se desfășoară în perioada 2-8 octombrie, s-au întrecut juniorii și seniorii României, Marii Britanii, Italiei, Statelor Unite ale Americii, Bulgariei, Lituaniei, Letoniei și cei ai Germaniei împotriva Olandei, Ucrainei, Slovaciei, Serbiei, Spaniei, Poloniei, Belarusului și Uzbekistanului. Premiile sunt deosebit de importante pentru ierarhia mondială. România este prezentă în competiție cu sportivi care printre altele fac parte dintr-un grup restrâns de specialiști dedicați cercetării aerospațiale.
După o perioadă în care competițiile sportive au fost întrerupte, ca urmare a măsurilor impuse de autorități din pricina pandemiei, sportivii s-au aliniat la start cu cele mai ingenioase și puternice rachetomodele.
Printre cei mai titrați sportivi ai campionatului s-au înscris și juniori care doresc să urmeze o carieră în domeniul ingineriei iar rachetomodelismul este o bază de asimilare a unor cunoștințe deosebit de importante.
În urmă cu doi ani Buzăul a fost gazda Campionatului European de Rachetomodele. Istoria aeronautică a județului Buzău dar și rezultatele obținute la competițiile interne și internaționale ale sportivilor buzoieni a făcut ca forurile superioare să ia decizia organizării campionatului mondial tot aici.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ