Inundaţii pe strada Viilor! Canalizările au dat pe afară, la fel şi nervii buzoienilor din zonă

0
78

Mai multe locuinţe situate pe strada Viilor din municipiul Buzău au fost inundate aseară după ploaia torenţială care a căzut necontenit mai bine de o oră. Canalizarea nu a făcut faţă volumului mare de precipitaţii, a refulat iar casele aflate sub nivelul drumului au fost surprinse de apă. Buzoienii au acuzat autorităţile că lucrările de asfaltare şi cele realizate la sistemul de canalizare, abia finalizate, au fost făcute de mîntuială. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale pompierilor şi Companiei de Apă care au ajutat la scoaterea apei din locuinţele cetăţenilor.
Rupere de nori ieri seară deasupra Buzăului. Efectele nu s-au lăsat aşteptate. Mai multe locuinţe de pe proaspăt reabilitata stradă a Viilor au fost inundate. Apa a pătruns în curţile oamenilor şi apoi în camere iar totul s-a întîmplat în doar cîteva zeci de minute.
Proprietarii au pus mîna pe găleţi şi au încercat să scoată apa din case. La faţa locului au ajuns în cele din urmă pompierii şi un echipaj al Companiei de Apă.
Canalizarea nu a putut face faţă volumului mare de precipitaţii iar apa a refulat în curţile oamenilor. A fost ajutată şi de geometria drumului. Oamenii şi-au ieşit din fire după ce şi-au văzut locuinţele inundate mai ales că strada şi reţeaua de canalizare abia au fost reabilitate.
Episodul de ieri seară a adus în prim plan şi un moment tragi-comic. Unul dintre buzoienii care locuiesc pe strada Viilor oferea indicaţii preţioase pompierilor şi vecinilor năpăstuiţi direct din uşa barului într-un semn de solidaritate şi spirit civic desăvîrşit.
Precipitaţiile importante cantitativ căzute aseară au pus probleme şi în trafic. Mai multe străzi şi pasaje au fost acoperite de ape fiind nevoie de intervenţia pompierilor şi angajaţilor Companiei de Apă pentru a le reda circulaţiei.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ