Învățământul dual, în suferință

0
3

Interes scăzut încă de la început
Mediul de afaceri și-a dat mâna cu administrația locală pentru a pune pe picioare unul dintre cele mai ambițioase proiecte. Realizarea unui centru de excelență în învățământul dual care să determine tinerii să învețe meserii pe care să le practice acasă, fără a mai fi nevoiți să caute de lucru peste hotare. Primăria Municipiului Buzău a semnat contractele privind învățământul dual cu 7 societăți importante ce vor instrui elevii în domenii diverse și căutate pe piața muncii. Problema este însă că în ciuda demersului, ineteresul elevilor este extrem de scăzut.
Pentru a-i atrage pe elevi, administrația locală s-a gândit la acordarea unor facilitate pentru toți cei care vor să îmbrățișeze acest tip de educație profesională.
Primăria Buzău a semnat în luna martie contractele pentru învățământul dual cu mai multe societății printre care fosta APCAROM, URBIS, RER SUD, TRANSBUS SA ,BENCOMP, ROMCARBON, AGRANA și GREENFIEBER.
Școala duală însemnă pregătirea profesională tehnică a elevilor încă de pe băncile școlii. În primul rând, elevii devin salariați încă din timpul cursurilor și se califică pentru o profesie solicitată de agenții economici.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ