INVAZIE DE PISICI

1
180

Zeci de pisici adunate în grădinile din jurul blocurilor, în curți sau pe lângă tomberoane au invadat spațiile publice din municipiul Buzău. Dacă odată cu deschiderea noului padoc, buzoienii au scăpat de câinii fără stăpân, acum aceștia s-au văzut invadați de pisici. Acestea se înmulțesc rapid și în câteva luni numărul lor crește considerabil. De aici apare și disconfortul cetățenilor, care se plâng de mizerie, de purici, dar și de zgomot. Oamenii au făcut apel la autorități să vină să adune pisicile de pe domeniul public, însă acestea deocamdată nu pot acționa.

Medicii veterinari atrag atenția că numărul mare de pisici de pe domeniul public nu este de luat în glumă, iar fenomenul ar putea lua amploare și în câțiva ani numărul felinelor de pe lângă blocuri ar putea fi mai mare decât cel al maidanezilor. Pisicile au devenit o problemă chiar la nivel național, însă deocamdată nu a fost înființat niciun serviciu special de ecarisaj sau un adăpost.

Iubitorii de pisici sunt sfătuiți de către autoritățile locale să nu mai hrănească animalele și astfel acestea să părăsească zonele adiacente blocurilor sau curților din municipiu.

(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ