INVESTIȚIE IMPORTANTĂ

0
41

Veste bună pentru buzoieni. În următorii ani, Buzăul ar putea avea parte de o șosea de centură pentru zona de est a orașului. La acest moment, drumul a intrat în atenția reprezentanților Ministerului Transporturilor care se ocupă de astfel de proiecte. Anunțul a fost făcut recent, de președintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, care a anunțat că licitația pentru studiul de fezabilitate a fost demarată. Studiul ar urma să stabilească totodată și care va fi valoarea totală a proiectului, respectiv realizarea centurii de est a orașului.

Marcel Ciolacu a dat asigurări că va face tot ce va depinde de el pentru ca șoseaua să fie finanțată anii viitori. Noua centură ar urma să lege Podul de la Mărăcineni cu cel de la Vadu Pașii și să iasă în DN2B, Buzău-Brăila. În prezent, majoritatea mașinilor aflate în tranzit, traversează orașul pe bulevardul Unirii. Potrivit lui Marcel Ciolacu, la acest moment există proiecte de 750 de milioane de lei pe PNDL 2. De asemenea, pentru perioada următoare mai sunt programe finanțate din fonduri europene care vor schimba fața județului nostru.

Pentru proiectele ce sunt derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 1, respectiv DJ 203 K și Podul de la Vadu Pașii, în urma discuțiilor purtate de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu cu responsabilii din Ministerul Dezvoltării s-a decis prelungirea perioadei de implementare. Adică, cele două mari lucrări vor primi finanțare și după 2019, dacă va fi nevoie. Astfel, județul Buzău are alocată suma de aproximativ 550 de milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 1.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ