INVESTIȚII CU FONDURI EUROPENE! Blocuri reabilitate și autobuze noi

0
43

Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de astăzi a fost una destul de numeroasă, iar mai multe proiecte de hotărâre vizau aprobarea participării municipalității la cofinanțarea unor proiecte. Multe dintre se referă la dezvoltarea și modernizarea municipiului. Cel care va demara în toamna acestui an face referire la reabilitarea blocurilor. 15 imobile au mai rămas în cursa de accesare de fonduri pentru modernizare.
Pe ordinea de zi s-a aflat și un proiect de hotătâre inițiat de consilierul Constantin Ionescu, dar care a picat la vot. Acesta viza achiziția a 30 de autobuze noi, prin leasing. Proiectul nu a trecut de votul consilierilor, mai ales că municipalitatea se află deja în proces de achiziție a 15 mijloace de transport în comun.
Potrivit edilului-şef al Buzăului, suplimentarea numărului de autobuze va reduce la jumătate timpii de aşteptare în staţie. Acum, aşteptarea poate ajunge şi la o jumătate de oră, iar în week-end autobuzele ajung şi la intervale mai mari de timp. Prin achiziţia acestor autobuze, societatea de transport local va putea asigura şi transportul navetiştilor din localităţile limitrofe municipiului Buzău. Călătoria cu aceste mijloace de transport în comun ar însemna pentru navetişti costuri mai mici dar şi mai puţin timp petrecut pe drumul spre casă.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ