INVESTIŢII ÎN BAZA SPORTIVĂ! Metalul solicită sprijinul Primăriei pentru refacerea stadionului

0
109

Oficialii clubului Metalul Buzău au solicitat sprijinul autorităţilor locale pentru renovarea stadionului „Cornel Negoescu”. Promovarea în Liga a III-a de fotbal şi realizarea unor condiţii decente pentru a îşi desfăşura activitatea sunt printre principalele motive invocate de reprezentanţii echipei buzoiene. Autorităţile locale vor furniza un răspuns în următoarea lună.
Metalul Buzău este singurul club care în ultimii ani a solicitat autorităţilor locale bani pentru întreţinerea şi dezvoltarea bazei sportive în cadrul Concursului Local de Proiecte. Oficialii grupării buzoiene vor să dea altă faţa stadionului din Crâng, după ce din toamnă acesta va găzdui meciuri din Liga a III-a.
Stadionul „Metalul Buzău” şi-a schimbat denumirea în 2004, în semn de omagiu pentru fostul mare jucător al buzoienilor Cornel Negoescu. Terenul de joc datează din anii `30, iar tribunele au fost ridicate în anii `80 cu ocazia vizitei prea iubitului conducător Nicolae Ceauşescu la Buzău. Din 2007, stadionul „Cornel Negoescu” beneficiază de o suprafaţă de joc sintetică, ca urma a unei finanţări tot a autorităţilor locale. Cele două tribune pot adăposti simultan peste 4000 de persoane. Printre principalele modificări pe care conducătorii Metalului vor să le aducă arenei, se numără o tribună acoperită parţial, scaune şi tabelă de marcaj. Baza sportiva a buzoienilor dispune în prezent de 4 vestiare moderne, 3 grupuri sanitare, sală de forţă, saună, un dormitor şi o bucătărie, toate realizate de finanţatorii formaţiei Metalul Buzău.

REPORTER: ANDREI PIŢIGOI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ