INVESTIȚII MAJORE

0
66

Administrația locală din Murgești are planuri mari pentru viitorul apropiat. Deja un prim proiect – extrem de important- vizează construirea unui podeț care să lege cătunul Motohani de comuna vecină Beceni. Mai mult, primăria intenționează să pună la punct și infrastructura comunei.

Infrastructura rutieră a reprezentat întotdeauna prioritatea numărul 1 pentru unitatea administrat teritorială din Murgești. Un prim proiect, de o importanță vitală pentru locuitorii comunei, este legat de construirea unui podeț care ar putea facilita accesul oamenilor către zona lor agricolă și chiar ar putea deveni o legătură rutieră între un cătun al comunei cu localitatea învecinată. Contractul de finanțare a fost aprobat iar lucrările pentru construirea noului podeț pot începe oricând.

După cum se știe, drumurile comunale au fost în permanență o serioasă piatră de încercare pentru primăriile zonelor rurale din România. Pentru  Primăria Murgești, modernizarea drumurilor locale este un proiect pe care vor să-l pună în aplicare cât mai repede. Deocamdată, acesta este la stadiul de analiză iar lucrarea ar urma să fie realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Odată ce Ministerul Dezvoltării va da undă verde semnării contractului de finanțare, ce se ridică la aproape 9 milioane de lei, atunci unitatea administrativ teritorială va putea să pună în practică și acest proiect.

Un lucru este cert. Locuitorii comunei Murgești se vor putea bucura în viitorul apropiat, că vor avea parte de drumuri comunale ca-n palmă și de un podeț care să le faciliteze accesul către zonele agricole și chiar către comuna învecinată. Toate acestea vor fi posibile imediat ce lucrările vor fi demarate. Siguranța locuitorilor este extrem de importantă, dovadă eforturile care se fac din partea administrației locale din Murgești.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ