Investiții masive la Spitalul Județean Buzău

0
76

10 milioane de lei pentru modernizarea capacităților de oxigen
Consiliul Județean Buzău vrea să evite tragedii similar cu cele de la spitalele din Piatra Neamț, Constanța sau București. 10 milioane de lei vor fi investiți, printre altele în modernizarea secției de ATI a Spitalului Județean Buzău, inclusiv pentru component de prevenire și răspuns la incendii.
În mai puțin de un an, în spitalele din România au avut loc mai multe incendii soldate cu zeci de morți. Secțiile de ATI au fost distruse și o dată cu ele familii întregi au rămas îndurerate. Până la acest moment nicio anchetă aproape că nu a stabilit exact modul în care dramele au avut loc și nici vinovații nu au fost găsiți. Pentru a se evita drame similare celor de la Piatra Neamț, București sau Constanța, Consiliul Județean Buzău a decis să investească o sumă importantă de bani în modernizarea secției ATI a Spitalului Județean Buzău.
Pe lângă reabilitarea secției de Terapie Intensivă, administrația județeană a alocat sume de bani în cadrul unei ședințe, pentru achiziționarea de materiale sanitare.
Unitatea de Primiri Urgențe este o altă componentă a Spitalului Județean Buzău pentru care se derulează un proiect de modernizare.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ