INVITAȚIE LA VOLUNTARIAT PE VÂRFUL PENTELEU

0
151

Iubitorii de munte sunt așteptați la sfârşitul acestei săptămâni, la o aventură pe cel mai înalt vârf din munții Buzăului. Asociația “Societatea Exploatorilo”r caută voluntari care să ajute la amplasarea unui stâlp care va indica numele și altitudinea de pe vârful Penteleu din masivul cu același nume. Astfel, pe lângă o drumeție în aer liber, unde măreția naturii ce poate fi admirată la fiecare pas, iubitorii de munte vor face și o faptă bună. Deplasarea se va face pe durata a trei zile, adică de vineri până duminică.
Asociația “Societatea Exploatorilor” adesează invitația la drumeţie tuturor persoanelor, indiferent de vârstă, dar cu puțină experiență pe munte și cu echipament adecvat. Sâmbătă dimineață la ora 05:30 se va ține o sedință tehnică în care se vor împărți atribuțiile fiecărui voluntar, iar la ora 06:30 se va pleca din Varlaam către spectaculosul Penteleu. Transportul materialelor și al bagajelor grele până la stația meteo se va efectua cu ajutorul Jandarmeriei Montane și al celorlalți voluntari. Traseul va avea o lungime de aproximativ 25 de km, cu o diferență de altitudine de aproximativ 1300 de metri.
Aici, panorama colorată de pădurea de foioase, va încânta privirea voluntarilor. Timp de aproximativ două ore, vor ajuta la montarea stâlpului.
Pe lângă multă voie bună și zâmbete, este nevoie și de echipament adecvat drumețiilor în zone montane. Sacul de dormit, încălămintea cu talpă profilată, rucsacul, un tricou de schimb, o pelerină de ploaie, nu ar trebui să lipsească din bagajul pentru drumeţiile montane. De asemena, apropape doi litri de apă și câteva fructe și legume proaspete sunt necesare pentru a putea ține pasul în drumul spre vârful muntelui.
La întoarcere, drept răsplată voluntarii vor avea parte de un spectaculos foc de tabără. Societatea Exploratorilor nu percepe taxă de participare sau de înscriere şi își propune să scoată buzoienii din case, pentru a le arăta frumusețile oferite de natură.

IULIANA SÎRBESCU/ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ