Irinel Cîrstea exclus din USR-PLUS

0
90

Amenințări cu sesizări penale
Irinel Cîrstea, unul dintre cei mai vocali consilieri locali municipali, a fost exclus din USR-PLUS ca urmare a susținerii referendumului de unire a municipiului Buzău cu comuna Țintești. Deși pozițiile sale de-a lungul timpului au fost împotriva acțiunilor PSD, Irinel Cârstea a fost dat afară din partid ca urmare a unor poziționări în neconcordanță cu deciziile organizației. Un alt motiv de exludere a fost legat de o postare, tot pe Facebook.
Irinel Cîrstea a fost dat afară din partid printr-o decizie a Biroului Județean al USR. Motivul a fost acela că a susținut, contrar hotărârilor adoptate la nivel de organizație, referendumul de unire a muniicpiului Buzău cu comuna Țintești. Prin intermediul unei postări pe Facebook, consilierul local municipal transmitea că va merge la vot dintr-un motiv pur administrativ fără a arăta că susține în vreun fel politica de partid a PSD sau pe primarul Constantin Toma.

IRINEL CÎRSTEA FACEBOOK

“Domnul primar preferă o campanie pe modelul clasic de , în timp ce politicienii noi se ascund după întrebări la care nici măcar nu așteaptă un răspuns. Singurul motiv pentru care merg să votez la acest referendum este că dispare o primărie, cu toate consecințele: bani mai mulți la buget, mai puțini bugetari și un primar incapabil în minus. Toate aceste argumente mă fac să merg și să votez ”, transmitea consilierul local pe Facebook.
Prin telefon Irinel Cîrstea, consilier local municipal USRPLUS
01.10-votul a fost excludere, 13 din 13…libertatea de opinie-01.36 // 02.16-mentionez ca nu am fost singurul..alte probleme la nivel local-02.54
Un alt motiv pentru care consilierul local USRPLUS și-a pierdut sprijinul politic a fost legat de o postare critică la adresa colegilor din partid.

IRINEL CÎRSTEA FACEBOOK

“Am stat în stradă pentru a convinge prieteni, vecini și cunoscuți să semneze pentru normalitate. Nu voi accepta niciodată ca încrederea acordată să fie înșelată de o gașcă NOUA de hoți”.
Irinel Cîrstea a precizat că postarea a făcut referire la o situație de natură penală petrecută în sânul partidului drept pentru care va sesiza autoritățile. Vizavi de pierderea mandatului de consilier, acesta a mai precizat că va ataca decizia luată de biroul județean.
Deputatul USR, Emanel Ungureanu a subliniat că organizația de la Buzău a făcut un abuz iar consilierul local își va recăpăta mandatul și sprijinul politic.
Emanuel Ungureanu a fost la rândul său luat în vizor de organizația de la Buzău tot pentru că a susținut referedumul. Până la acest moment, nu a fost transmis un punct de vedere din partea conducerii USR.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ