ISU REORGANIZEAZĂ VOLUNTARIATUL

0
81

Activitatea de voluntariat în zona situaţiilor de urgenţă, începe să devină atractivă pentru tot mai mulţi buzoieni. Numeroşi cetăţeni s-au alăturat în 2017 serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile lor. Activitatea acestor servicii este în plin proces de reorganizare pentru armonizarea cu noile criterii de performanţă ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care le coordonează.

În judeţul Buzău sunt constituite şi funcţionează 86 de servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă, din care 14 sunt dotate cu autospeciale de intervenţii, în care sunt înscrişi, în baza unor contracte de voluntariat, peste 2.600 de persoane. Aceste servicii sunt în plin proces de reorganizare în vederea îndeplinirii criteriilor de performanţă. Pentru a fi capabili să facă faţă intervenţiilor la care sunt solicitaţi, voluntarii au participat la stagii de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă, organizate şi coordonate de ISU Buzău. În cursul acestui an, voluntarii din serviciile pentru situaţii de urgenţă au participat la peste 270 de misiuni, singuri sau alături de militarii de la ISU.

În cursul anului 2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a derulat numeroase campanii de recrutare a voluntarilor şi de prezentare a campaniei naţionale „Vreau să fiu voluntar”. Campaniile au avut drept rezultat atrgerea unui număr semnificativ de cetăţeni care vor să se implice în rezolvarea situaţiilor de urgenţă. 96 de persoane au depus adeziuni la primăriile din judeţ, prin care şi-au expriamt dorinţa de a intra în rândul salvatorilor voluntari. Activitatea de voluntariat se desfăşoară, potrivit legii, în baza unui contract înceheiat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ