ISU “scoate” borcanele din adăposturile civile

0
29

Încep verificările în blocuri
Pompierii buzoieni vor inventaria adăposturile de protecție civilă din județul Buzău. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că structurile județene din subordine vor avea obligația de a le verifica, în situația în care o parte dintre ele sunt utilizate în alte scopuri decât cele pentru care au fost construite.
Orice subiect legat de tensiuni militare sau hazarde naturale ne duce cu gândul la adăposturile de protecție civilă. În județul Buzău există locuri, unele amenajate, altele nu în care buzoienii se pot adăposti. În teorie lucrurile stau bine dar practica arată cu totul altceva. O bună parte dintre adăposturi au fost transformate în beciuri cu alimente, altele nu sunt dotate pentru a răspunde nevoilor în caz de situații de urgență. Din acest motiv, la ordinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pompierii buzoieni vor avea sarcina de a le inventaria, verifica și a impune, acolo unde este necesar, refacerea și redarea destinației lor, în situația în care sunt ocupate.
Autoritățile arată că adăposturile pot fi identificate cu ușurință.
Cele mai multe adăposturi de protecție civilă din municipiul Buzău sunt în cartierele Micro III, Micro V și în zona centrală.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ