În timp ce Campania de vaccinare anti covid-19 este în plină desfășurare sunt persoane care apelează la metode alternative. Una din ele este folosirea unui medicament utilizat în medecina veterinară comercializat sub denumirea de Ivermectină. Asta, după ce, în luna decembrie, un medic american a susținut public că produsul a oprit dezvoltarea virusului SARS-CoV-2 în cultura celulară, în 48 de ore. Medicii sunt reținuți și consideră că nu este o soluție viabilă folosirea acestui tratament în medicina umană.
Un medicament gândit să distrugă diverşi paraziţi la animale, ar da rezultate în tratamentul infecţiei cu SARS-CoV-2, potrivit pneumologului american Pierre Korry. Acesta susține că medicamentul, poate preveni, bloca sau trata formele grave ale virusului. Potrivit, Mediafax.ro, medicul invocă studii care au fost făcute atât în cazurile unor persoane care au luat medicamentul preventiv, dar şi în cazul unor persoane confimate, care nu ar mai fi avut nevoie de spitalizare după administarea substanţei.
Sursa -mediafax.ro
Dr. PIERRE KORY, Preşedintele Frontline COVID-19 Critical Care Alliance:
Avem o soluţie la această criză. Există un medicament care poate avea un impact miraculos şi când spun miracol nu folosesc acest termen cu uşurinţă. Este o recomandare ştiinţifică bazată pe munţi de date din ultimele trei luni. Efectiv distruge transmiterea acestui virus. Dacă îl iei nu te îmbolnăveşti. Cele mai solide dovezi pe care le avem vin de la pacienţii spitalizaţi. Avem patru studii randomizate, mai multe cercetări observaţionale şi toate arată acelaşi lucru: nu vei muri sau rata de mortalitate va fi mult mai mică, dacă iei ivermectină. S-a dovedit a fi un medicament minune.
Speciliștii buzoieni susțin că medicamentul are reacții advese și este indicat numai în medicina veterinară, împotriva paraziţilor, cum ar fi păduchii sau scabia. Ivermectină se eliberează numai cu precripție medicală și numai în uz veterinar.
Există şi o varintă umană a ivermectinei, însă aceasta se folosește numai pe suprafața pielii.
Și medicii veterinari susțin că acest tratament este indicat numai pentru animale.
Buzoienii sunt și ei reținuți cu privire la acestă soluție de a trata virusul.
Invermectina a fost descoperită în 1975 şi a intrat pe piaţă 6 ani mai târziu, pentru a trata infecţii cu diferite tipuri de paraziti şi este folosită şi în medicina veterinară. Acesta este autorizat pentru a fi folosit în uz uman în America, dar și în anumite țări ale Uniunii Europene. În România, nu există autorizație pentru ca invermectina să poată fi folosită în medicina umană.
Iuliana Sîrbescu /Robert Oprea