Jandarmeria promovează turismul ecvestru! Munții Buzăului văzuți de pe șa

0
50

Jandarmeria Buzău sprijină turismul local. Pe lângă amenzi si controale, institutia s-a gândit că este oportun să se implice în proiecte destinate promovării judetului Buzău. Astfel, jandarmii montani sustin un proiect prin intermediul căruia vor putea fi creat centre de echitatie în zona Cislău – Rusetu. Pentru ca aceasta idee sa prinda contur, jandarmii buzoieni vor avea nevoie de sprijinul autoritătilor locale si a proprietarilor de pensiuni.
Cum ar fi să traversezi Munții Buzăului călare, să descaleci în apropiere de Lacul Vulturilor, să traversezi la galop pășunile sau să cobori ușor pe cărările împădurite. Jandarmeria montană sprijină un proiect prin intermediul căruia se dorește amenajarea unor trasee ecvestre și realizarea unor campinguri în zona de nord a județului Buzau pentru atragerea turiștilor care vor să vadă frumusețile naturii din șa. Inițiativa instituției vine ca urmare a faptului că prin activitatea desfășurată jandarmii montani pot ajuta la identificarea unor trasee turistice. Plimbările călare s-ar putea realiza în Ținutul Buzăului, pe Drumul Vinului și în nordul extrem al județului.
Pentru realizarea unui astfel de proiect este necesară implicarea primăriilor și a proprietarilor de pensiuni. Asta pentru că turiștii ar trebui să poată înopta astfel încît să își continue traseul dimineață iar caii să poată fi adăpostiți în siguranță.
Inițiatorul proiectului este Consiliul Județean Buzău. Reprezentanții instituții dau garanții că proiectul va prinde rădăcini doar că în acest moment se poartă dicuții cu partenerii.
Proiectul ar putea fi realizat până în toamna acestui an.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ