JUDECĂTORIE ÎN LOCUL MATERNITĂȚII

0
125

La sfârșitul lunii august, Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a ajuns în comuna buzoiană Unguriu unde, însoţit de autorităţi locale şi centrale, a vizitat o fostă unitate militară din localitate, acolo unde, s-ar putea construi cel mai mare penitenciar din zona de sud-est a țării. Totodată s-a pus în discuție și construirea unui nou sediu al Judecătoriei Buzău în locul unde a funcționat până în luna mai 2016, Maternitatea Buzău. O decizie în acest sens urma să fie luată în urma unei noi întâlniri dintre autoritățile județene și reprezentanții Ministerului Justitiei.

Iniţial, Consiliul Judeţean Buzău a oferit în acest scop aproape 3.000 de metri pătraţi, din terenul pe care se află fostul spital Brătianu, dar reprezentanții Ministerului Justiției au declarat atunci că acesta este insuficient și neconform. Astfel s-a venit cu o nouă propunere: ridicarea noului sediu al Judecătoriei pe o parte din terenul fostei Maternităţi. În urma discuțiilor reluate cu preşedintele Consiliului Judeţean Buzau, consilierul Ministrului Justiţiei a dat de înțeles ca reprezentanții de la București sunt de acord cu locația propusă în final de instituția buzoiană.

În urmă cu doi ani, Judecătoria şi-a mutat sediul din clădirea Tribunalului într-un spaţiu comercial din municipiul Buzău. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ